luni, 14 mai 2012

Numai mamă să nu fii!



La sapă, la sapă, c-aţi neorocit ţara voi, ziariştii şi televiziunile! La sapă! La muncă! Să vedeţi cum e la sapă! Ia uitaţi, filmaţi! Să vedeţi!” Unii dintre ziariştii aflaţi, în urmă cu un an şi zece luni, pe sălile tribunalului chiar i-au filmat mâinile Smarandei Stoica, zisă Mimi Cămătăreasa, mama cunoscuţilor interlopi Sile şi Nuţu Cămătaru. Ce-i drept, nu prea se vedeau urmele de sapă. Sau astea, urmele, nu se văd la televizor. Şi nici nu am auzit ca vreunul dintre ziariştii admonestaţi atunci să fi urmat sfatul Cămătăresei şi să schimbe microfonul sau pixul cu sapa. Unii dintre ei nici la sapă nu ar fi buni.
Zilele acestea i-m văzut iarăşi pe ziarişti bulucindu-se în preajma doamnei Mimi, care îi asigura că Sile s-a predat poliţiştilor germani de bună voie şi nesilit de nimeni, iar Nuţu o să facă şi el acelaşi lucru, în ţara sa de baştină, „după ce îşi aranjează şi el toate situaţiile”. ”Când am văzut că se ia aşa o amploare degeaba, i-am zis du-te şi te predă acu'. Fiul meu nu a plecat din ţară sau a fugit de pedeapsă. Neştiind că se dă această pronunțare, acum trei zile a plecat în Germania după nişte medicamente, pentru el care suferă de diabet cu inima şi cu ochii şi pentru mine, care sunt femeie bătrână şi foarte bolnavă. Când a văzut pe la toate televiziunile ce s-a întâmplat, m-a sunat şi i-am spus să se predea imediat”. Deprins de mic să nu iasă din vorba mamei, Sile a căutat cu înfrigurare un poliţist şi, neştiind germana, i-a arătat acestuia buletinul, după care a întins resemnat mâinile pentru ca acesta să-i prindă cătuşele.
Numai mamă să nu fii!” îmi ziceam, de fiecare dată când deschideam televizorul şi, indiferent pe ce post de ştiri aş fi dat, o vedeam pe această femeie necăjită căinându-se şi pledând pentru nevinovăţia celor doi feciori pe care "Cine a venit acum iar la putere i-a băgat la puşcărie, că nu le-a dat atunci pentru campanie". Noroc cu una dintre televiziuni care, în încercarea de a stabili un echilibru precar între starea de nelinişte, dusă până la disperare, provocată de drama unei mame care-şi va vedea din nou fiii nevinovaţi după gratii şi bucuria ce ne-a prilejuit-o echipa noastră de gimnastică, a adus-o în faţa telespectatorilor, pentru câteva minute, pe mama Cătălinei Ponor. "Sunt foarte fericită pentru rezultatele Cătălinei. Am avut emoţii enorme. Emoţiile le-am retrăit după cinci ani. Are o dorinţă enormă să-şi demonstreze sieşi că mai poate. Concursul din Bruxelles a fost un pariu cu ea, iar pariul cel mare va fi la Olimpiada de la Londra. Mi-e teamă pentru Olimpiadă pentru că este mult mai grea şi este nevoie de foarte multă muncă. Trebuie să muncească de trei ori mai mult până la Olimpiadă", a declarat aceasta.
Poate că, pe timpul Olimpiadei şi după aceasta, mama Cătălinei sau a oricăreia dintre gimnastele noastre va avea posibilitatea să vorbească mai mult despe eforturile şi sacrificiile pe care fetele  le-au făcut pentru ca, datorită lor, în acordurile Imnului naţional, Tricolorul să se înalţe pe cel mai înalt catarg. Dacă nu cumva, şi atunci, Cămătarii şi alte clanuri de interlopi vor fi cap de afiş...

P.S.
Aproape trei zile a durat căutarea celor doi interlopi, despre care televiziunile noastre de ştiri au venit cu foarte multe amănunte. Primul zbor al unui român în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu, a durat 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute şi începea pe 14 mai 1981. Cine să-şi mai amintească?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu