duminică, 20 ianuarie 2013

Se vor şi ei băgaţi în seamă... de Ilie Bâtcă


Când unii (nu ştiu cum îi cheamă)
nu au talent, măcar o sleamă,
dar se şi văd expuşi în ramă,
fiind destui care-i aclamă,
zâmbeşti amar, nu-i bagi în seamă.

Când ţin în mână o calamă,
cu tine se şi văd de-o seamă,
de parc-aţi fi... la cataramă,
dar visul lor când se destramă,
ei tot se vor băgaţi în seamă.

Să fiarbă-n propria lor zeamă
îi laşi şi nu e nicio dramă,
dar când eşti înjurat de mamă
de aceşti inşi scăpaţi din scleamă,
nu-i poţi ierta, de bună seamă...

7 comentarii:

  1. "Unii mai au mult pana departe" cred ca este zicala pentru cei din poezie. Cu siguranta au ramas la stadiul de ... molusca ! Poate mai repede mangusta fiindca e vai si amar la gura lor cum ... tipa

    RăspundețiȘtergere
  2. Când pune mâna Bâtcă pe-o calamă
    Aflăm cum unii, deşi nu au talent... o sleamă,
    Da' se vor repede băgaţi în... seamă,
    Ar trebui băgaţi în... scleamă.
    Că altfel, nu e nicio dramă
    Dacă le zici ceva de mamă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Ilie Batca, talentat cum sunteti (indiscutabil), poate reusiti sa scieti o "rugaciune" si pentru cei ce ar trebui sa-l readuca "ce-a fost si mai mult decat atat". Desigur, rezolvarea este in zona kaki.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilie, dupa cate bag de seama,
      Te-a enervat o mica scama
      sau te-a'njurat vre-un prost de mama
      sau n-a platit vreunul vama.

      Mai lasa-i, nu le pune rama
      e de ajuns de buna seama
      ca le-ai trecut gatul prin lama
      nu-ti merita maiastra pana.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Lyonlyon,
      Prietene, Lt Alexandru s/a lasat manipulat de Dogaru care s/a folosit de el ca sa sperie guvernul si apoi s/a dar la dund. Ba mai mult, prin declaratiile iresponsabile pe care l-a facut a creeat ideea ca acesta se afla in fruntea unei miscari de revolta a tinerilor ofiteri. Amaratul de locotenent a crezut tot ce i-a vandut Dogaru cu" nu te lasam, te vom apara, nu ti se va intampla nimic" si uite asa s/a apucat sa iasa pe piata. Cana a vazut ca Antenele ii dau nas, a crezut ca gata, a devenit intangibil si a inceput sa-si ia nasul la purtatre si sa faca declaratii iresponsabile. Apoi iarasi a crezut ca are lumea la picioare si i s-a parut ca lumea il vede ca un salvator si va putea fi ales primar al Sibiului. Fostii colegi de serviciu i se pareau prea mici ca sa mai vorbeasca cu ei. Ce sa faci, aere de copil necopt. Cert este ca pe de o parte trage de pe urma propriei prostii si a consilierii proaste , pe de alta parte este la fel de adevarat incadrarea faptelor sale este aiurea, eu daca il voiam dat afara , gaseam alte fapte, reale si mult mai grave, dintre care una era chiar legiatura si influenta presedintelui SCMD si intra si el odata cu juniorul in dosar. Numai ca s/a dorit probabil o incadrare mai usoara ca sa nu i se faca prea mult rau. Din punct de vedere legal dosarul lui seamana cu al lui Nastase. A fost dat afara pentru niste lucruri de nimic, cum ar fi prezenta in Piata Universitatii la o adunare nepolitica, sau parasirea garnizoanei fara apropabre, dar nu i-au fost luate in dicutie legaturile cu scmd,deci un sindicat( lucru interzis deocamdata de statut si lege) sau afirmatiile legate de preluarea puterii de catre armata(instigare la lovitura de stat) si altele. Asa ca sa zica mersi ca e inca in libertate.

      Ștergere
  5. Îl ştiu pe unu, şi-l ştiu bine.
    Bolând prostan, continuu beat
    Îi curge doar alcool prin vine,
    Duşman de moarte vede-n tine.
    Să nu-l ierţi pe ratat!

    RăspundețiȘtergere